Continuation
Home
About Page With Message, Music And Images
Books
News
Mailing List
Links
Contact
Movie Vault With Additional Comics
Garbage Can
Swedish Texts
Digital Paintings & Music Page
Travel

Bilturer

(En Filosofisk Betraktelse Av Andreas Ingo)
Det är lite konstigt - livet har många dimensioner!

Tidigare skrev jag den filosofiska betraktelsen “Cykeläventyr” där jag beskrev valet att ta sig ut på olika cykeläventyr trots att de i början var väldigt krävande.

Akten att gå emot sig själv gör det möjligt för cyklisten att uppleva något han/hon aldrig upplevt förut - gör det möjligt för honom/henne att utvecklas genom nya erfarenheter som är svåra att få om man går den lättaste vägen.

Med mera...
Dock har också författaren till denna filosofiska betraktelse (Andreas Ingo) insett att ibland är människan helt enkelt för utpumpad för att orka något svårt.

Det är jobb, problem i vardagen, stora hinder på vägen för den som håller på med personlig utveckling som författaren själv gör.

Bara för att ta exempel.

Faktiskt kan människan ibland bli helt utbränd.

Detta har hänt gamla vänner som författaren haft och själv gick han in i en liten kris nyligen (I Juli 2022) på grund av färdigställandet av en spelfilm som ska presenteras i större sammanhang.
Tänk runt problemet!

Istället för att ligga hemma och sova (med TV-tittande och känslan av att vara uttråkad som följd!) ta en tur med bil, motorcykel eller moped för att utforska trakten i närheten av där du bor.

Var inte ute speciellt länge.

Var kanske ute under ett veckoslut som jag gjorde när bilden till höger togs.

Dock handlar det mer om en mind-set än vad du konkret gör för att få ett enklare resande (som kontrasteras mot cykeläventyren jag tidigare beskrivit i den filosofiska betraktelsen “Cykeläventyr”).

Släpp allt grubbel, allt onödigt tänk och jobbiga känslor, Lugna ner dig i kropp och själ och istället bara ta in känslan av att vara ute på vägarna och se till att njuta medan du gör det.

Passa på att fika på ett trevligt fik längs vägarna när du är ute eller ta en hamburgare på något gatukök. Koppla av, kolla dig runt om du ser någon spännande individ och försök ställa en fråga eller komma med en trevlig kommentar för att komma in i känslan!

Kolla om det finns någon intressant notis i en tidning du hittar på restaurangen. Att läsa serien “Nemi” i slutet av en någon dagstidning är författarens favorit!

Ibland lär man sig lite mer än vad man kan tro!

Något Av Det Bästa


Författaren har erfarit att något av det bästa ofta är att åka iväg till någon badstrand, gå ut på en brygga med liggunderlag och kudde och sedan bara ligga och sola på bryggan och liksom känna hur bryggan guppar upp och ner.

Då kommer man in i stämning.

Ibland seglar en segelbåt förbi, några måsfåglar cirkulerar ovanför vattenytan ute på en fjärd och det är som att hjärnan mer kan slappna av om det händer något i miljön i kontrast mot att ligga hemma och vila då blir man ofta mer upptrissad!

Man får ofta en avslappnande effekt genom bilturerna i stil med att lyssna på skicklig ambient-musik.

Den rena tystnaden kan döda!

Betraktelse:

Att Leva Och Finnas Till
Men Ge Upp Ibland!
Att Tvetydigt Röra Sig Mot Evigheten!


Gör Lite Lagom


Bilåkandet har en lustig effekt.

Just eftersom man blir så lätt och avslappnad av själva bilåkandet vill man ofta göra något bortom själva bilåkandet när man är ute. Ta exempelvis en liten skogspromenad på någon utmärkt led. Besök en bokhandel i jakt på inspiration. Kolla i mobilen om du kan hitta något speciellt i trakten där du bor som är lätt att upptäcka och göra.

Fråga runt lite bland folk, ställ lite enkla frågor.

Gå runt i en kulturmiljö som jag gjorde (I Stjärnsund i Dalarna) när bilderna du sett togs. Då jag besökte en storslagen herrgård i centrala Stjärnsund byggd i en kubformad struktur som omgärdade en vacker trädgård i mitten.

Jag tittade på arkitekturen och lät mig fängslas.

Tog sedan en titt på “Stjernsund Brygghus” och utbytte några kommentarer med en arbetare där vilket ledde till idén om att provsmaka någon öl som de gjort.

Det var en känsla av prestige man fick genom att se den svarta skylten till brygghuset som gjorts och sedan se den matta texturen på fasaden. Att man också kunde konstatera att de som jobbade på bryggeriet var rena arbetare trots att de arbetade med att brygga öl men de var lite trevligare än vad man kunde förvänta!

Ölen som de bryggde fanns dessutom tillgänglig att köpa på systemet exempelvis i Hedemora och Avesta.

Tyvärr hann jag inte provsmaka det!


Essensen:

Låt Dig Ge Efter Och Berusas.
Blanda Lätt Reflektion Med Vindens Sus.
Ta en öl.
Se Bortom Det Triviala!Var en smart sökare:


Halva behållningen på mina bilturer har varit att i förhand kolla upp vad som kan ses och erfaras på bilturerna. Vilka alternativ till att upptäcka något nytt som finns.

Dessutom att tänka efter vad man ska ha med sig på bilturen. Gå igenom en “att-göra-lista” och beta av punkt för punkt tills du har rett ut vad som egentligen behövs på bilturen.

Var ärlig mot dig själv!

Självfallet är det svårare att förutse vad som kommer att ske några dagar framåt än om man bara är ute ett par timmar men just aktiviteten att i förhand ta reda på vad man söker och hur man kan finna det gör det mycket enklare att koppla av under själva bilturen!

Till exempel har jag insett att man oftast ska ha karta och kompass med sig när man kör bil eller en fungerande GPS. Att man ibland också läser av höjdskillnader på landskapet eller annat och tar ut riktmärken som också kan ses på kartan för att inte åka vilse!

Att förbereda sig på det nya och få komfort just på grund av det - ett stoiskt ställningstagande!

Man har börjat inse det:

Livet har många påfrestningar.
Livet belönar bara den som vet.
Lidandet är den normala konsekvensen av okunnande.
Den insatte vet.

Lärdomen:

Njutningen är bara till för de smarta!


Med Det Sagt:

Låt inte livet enbart handla om enkla njutningar.

Njut av det enkla när du behöver ladda batterierna och få energi hitta sedan på något mer meningsfullt om du märker att det passar dig själv!

Ibland orkar jag inte skriva som jag ofta gör. Jag orkar inte skapa filmer eller skriva bra musik. Jag orkar inte träffa folk primärt. Jag kan inte heller sova. Då passar det bra med enkla bilturer. Dock kan bilturer också fresta på om turerna drar ut på tiden!

Självfallet kan bilen lägga av!

Försök att hitta en väg för att kombinera ytterligheter: Åk längre ibland, åk kortare ibland, eller hitta den gyllene medelvägen. Tänk på något intressant att undersöka när du är ute som exempelvis ölbryggning på ett ölbryggeri eller strosa runt på måfå i en kulturskog. Läs lite om det du ser på nätet för att komplettera det du ser med ytterligare information som får “det sedda” att kännas djupare i medvetandet.

Gör det om du orkar annars kan det vara bättre att ligga och slappa på en badstrand! Och var inte rädd för att vara trevlig mot folk. Konsten att vara trevlig utan att överdriva och med en intresserad läggning inte gå för djupt in i dig själv är utvecklande för de flesta.

Kärleken förnyar.

Annars blir du dekadent av dina bilturer och tappar energi.Beginners - The Novel
Insignificant - Memoirs
The Light Of The Beast - The Novella
Erratic Pain - The Short Story
The Other - The Novel
Ghost Walker - The Short Story Collection
Sanity Asylum - The Short Story Collection

Ascension - The Novel
Consolation
Ideas
Alien Forever
The Forgotten Nomad
Star Diary
Precognition